Posted by: skizzoskillz | December 9, 2007

hip-hop dupa gratii

Am gasit un nou articol pe http://www.bihon.ro despre TAO care zice asa:

Un rapper beiuşean trăieşte o experienţă asemănătoare cu cea a mai cunoscutului rapper Şişu, încarcerat şi el pentru trafic de droguri.

Beiuşeanul Alexandru Grama (foto stânga) era la facultate în Timişoara până în martie, când a ajuns după gratii pentru că ar fi traficat câteva grame de haşiş. Având perspectiva petrecerii a doi-trei ani după gratii, Alexandru (24 ani) vrea să-şi continue pasiunea muzicală şi să lanseze un album la Penitenciarul „Popa Şapcă” şi chiar să concerteze pentru colegii de detenţie.

În 2005, tânărul beiuşean a concertat alături de Skizzo Skillz la Bucureşti, în deschiderea galei decernării premiilor MTV iar în perioada următoare a concertat alături de bihoreanul Injektah, inclusiv la Fân Fest Roşia Montană iar la Timişoara, alături de Skizzo Skillz (foto stânga). Un interviu cu cei trei poate fi vizualizat ca video ataşat.

Regrete pe note….

Am acasă o domnişoară şi prietenii de odinioară/ O viaţă personală, vezi tu, nu o lume goală/ O mamă căreia nu-i mai plâng de mult în poală/ Care-i goală când mă ştie încarcerat şi nu la şcoală”, sunt versurile de regret ale beiuşeanul de 24 de ani poreclit Taocercul muzicii underground din Timişoara. Numele domnişoareidin cântec nu vrea să-l dezvăluie: „Suntem împreună de trei ani. Sper să mă aştepte”, spune Alex care speră să realizeze curând şi un videoclip pentru piesa „Suflet liber”.

Totodată, Tao spune că a pregătit deja zece piese pentru albumul „Tao revolution”, primul produs muzical care ar putea fi lansat dintr-un penitenciar românesc.

Inspirat de filozofia Tao

Alex s-a apucat de muzică de la 16 ani, iar filozofia taoistă chineză l-a inspirat în alegerea numelui de scenă. „Mă interesează mai puţin partea materială a lucrurilor. Aşa e şi filozofia aceasta, contează spiritul. Tao înseamnă cale”, a declarat rapperul pentru săptămânalul Bănăţeanul.

Dealtfel tenta filozofică predomină în versurile sale în detrimentul violenţei de limbaj sau a gangsterelii: „Hey, boy, ascultă asta/ Restu’ sunt toate precare/ Din 2015 doar 10 îşi pun o întrebare/ Voi renunţaţi la soare/ În goană, toţi, după parale/ Cumpărând vise ieftine de pe televizoare/ Reclame goale/ Voi rânjiţi ca nişte animale/ 2015 şi încă 10/ Reveniţi la soare!”.

Necazul cu drogurile

Cu drogurile a fost prins din cauza amicului Daniel Jugănaru, zis Saşa, judecat în libertate în acelaşi dosar. „Saşa m-a dat în gât. Haşişul îl cumpărasem pentru mine, foarte ieftin, cu 20 de lei gramul. I-am dat şi lui, la acelaşi preţ, că doar nu era să i-l dau pe gratis. Gata, au crezut că sunt Escobar!”, povesteşte studentul, precizând că Saşa a greşit vânzând apoi drogul unui ofiţer sub acoperire după care şi-a trădat prietenul pentru a-şi uşura pedeapsa.

articol + tao feat skizzo skillz – totzi se dau gangsta (unreleased)

Advertisements

Responses

  1. Ba Saşa nu degeaba sa `descoperit` cuvantul BULANGIU nu ? Tot bulangiu esti … Uri capu` sus !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: